Buka crkvenih zvona dolazi sa zvonika koji ima uredne papire

20.09.2011
"Možete li navesti kakva je veza građevinske dozvole i buke crkvenih zvona? "

Naravno,buka crkvenih zvona dolazi sa zvonika koji ima uredne papire,koja ne krši apsolutno nikakav zakon dok ga vi uredno kršite već 30tak godina,a vjerujem da ćete ga i nadalje kršiti kao i 40% stanovnika trnovčice koji imaju nesređene papire za objekte u kojima žive.
Da se razumijemo,ne idem u crkvu i ne smatram se vjernikom (barem ne u smislu kršćanstva,islama ili neke druge poznate vjere) niti mi smetaju zvona ali vi pokušavate nešto za što (pravno gledajući) nemate prava jer vaša kuća ne postoji u papirima.
Pazite samo da na kraju svega ne opečete svoje prste (ne ovo nije prijetnja).
Slažem se da bilo kakva buka može smetati ali ne vidim smisao svega ovoga.....postoje institucije koje se bave ovakvim problemima i vjerujem da ste već poduzeli mjere i istima prijavili problem zvonjave (moram vas razočarati dobit ćete jednu veliku k.... od njih)
Meni je drago da razumijete da bilo kakva buka može smetati. To je već puno jer mnogi to ne žele priznati.

Ne vidim svrhe opravdavati se bilo kome o vlasničkim stvarima. Nisam niti vlasnik zemljišta niti kuće u kojoj živim ali to u ovom slučaju govori o tome dokle je strana pobornika zvona spremna ići.
Činjenica je da dobar dio objekata u Trnovčici nije riješen "papirnato" ali to svakako ne umanjuje objektivni problem prekomjerne zvonjave u Trnovčici.

Ja vas još jednom pitam, kakav certifikat ili atest na buku imaju zvona ugrađena u zvonik?

Institucije rade svoj posao po zakonima odnosno kako im se naredi. Smatram da je buka sa svih vjerskih objekata nepravedno izuzeta iz Zakona o zaštiti od buke. Nepravedno na račun manjine ljudi koja živi u dovoljnoj blizini takvih objekata i koji su prisiljeni trpiti prekomjernu buku bez ikakve mogućnosti na pravnu zaštitu.
Nema ničeg goreg nego kada čovjek ostane bez pravne zaštite.
 

protiv zvonjave vjerskog objekta koji ima i uporabnu i radnu dozvolu isto kao i građevinsku dozvolu

20.09.2011
Čudno je to kako se bunite protiv zvonjave vjerskog objekta koji ima i uporabnu i radnu dozvolu isto kao i građevinsku dozvolu....baš čudno vi nemate građevinsku dozvolu za objekt u kojem živite *** CUT ***....čudno stvarno kako uopće nemate srama za pisanje ovakvih gluposti,a vi ste ti koji kršite zakon već 30tak godina koliko postoji objekt bez građevinske dozvole u kojem živite.
Nadam se da ćete objaviti i ovaj komentar!

LP

Nevjernik iz Trnovčice
Naravno da hoću.
Možete li navesti kakva je veza građevinske dozvole i buke crkvenih zvona?
Smatrate li da buka ne smeta ljudima koji žive u kući koja ima građevnu dozovolu ili buka samo smeta onima koji žive u objektima bez građevne dozvole?

Ako zna neka mi kaže tko izdaje ateste (certifikate) i uporabne dozvole za crkvena zvona.
 

Posao medicinske sestre, učiteljice, vozača tramvaja, policajca, stjuardese zrakoplova, kirurga, suca

19.09.2011
Sumještani Trnovčice;
Nema nikoga među nama, tko ne čuje cjelodnevnu ,zaglušujuću buku, crkvenih zvona.
Većini smeta zvonjava u (NE)vrijeme, svako jutro u 6 sati, cijeli dan do 22 h. i u dane zakonom propisanog tjednog odmora(sub i ned.)!Uzmite za primjer, poslove nekih građana: posao medicinske sestre, učiteljice, vozača tramvaja, policajca, stjuardese zrakoplova, kirurga, suca itd. Njihov poslodavac od njih traži punu radnu koncentraciju i oni moraju biti svaki dan svježi i naspavani.
Svaki crkveni službenik to dobro zna, jer odgojeni su i obrazovan za cjeloživotno služenje Bogu i čovjeku!
Znaju oni da buka nema veze s vjerom!
Zar je moguće da netko voli Boga, jednako kao i mi, a sudio bi o nečijem vjerovanju, samo zato što mu smeta buka u vrijeme kad mu je neophodan mir?
U novom broju Glasa Koncila, na nslovnoj strani piše: diskriminacija vjernika, nije civilizacijsko ponašanje.
Ima skupina mještana, kojima buka manje smeta, jer im je dnevni ritam življenja drugačiji.
Moja baka uživa u inozemnoj mirovini, nema ni poslodavca, ni posao, na kojem bi morala biti odmorna i naspavana!
Ona može ,prileći, u sred dana, a pitav vas, tko od nas na poslu, može prileći?
Tjedni odmor osiguran nam je Zakonom, a mi u Trnovčici, odnedavna imamo ,kolektivno, buđenje!
I jučer smo na nedjeljnom bogoslužju svjedočili; pružanju mira jednih drugima, na kraju bogoslužja svećenik nas je ispratio riječima: idite u miru!
Ipak građanima-vjernicima Trnovčice i dalje se remeti mir i krade san, djeli ih se na one koji dobro čuju i buka im smeta i one druge.
Međuostalim suština vjere u Boga je i: živjeti u miru sa svima, imati ljubavi i RAZUMIJEVANJA za nejake, bolesne, starije i sve one kojima treba naša pomoć.
Ljubite jedni druge, kao što Otac nebeski ljubi sve nas!
Hvala na podršci.