Teror bukom crkvenih zvona u Garešnici

14.04.2022
Poštovani,slucajno sam otkrila vašu stranicu i obradovalo me što postoji.
Živim u Garešnici,malom i mirnom gradu.Tu idilu od mira i tišine remete crkvena zvona koja se javljaju više puta dnevno,već od 6 ujutro pa tako kroz dan i za svaku prigodu(sahrana,blagdani,misa..)Jedno slucajno brojanje otkucaja stalo je na oko 220 udaraca.Tada u svom dvorištu ne mogu čuti što mi ukućani govore,a ako sam u kuci moram zatvoriti prozore.
Zvonjava nas svaki puta šokira,jako je glasna,jako!Nakon što se zvona utišaju,vibracije se još neko vrijeme osjećaju u tijelu i ušima.
Voljela bih kada bi se zvonjava skratila i utišala barem na pola jačine.Svjesna sam da ukidanje narod ne bi dozvolio jer je to za katolike od velike važnosti,ali treba misliti na ljude koji žive blizu ze neugodne buke.
Poštovana,
župnici tjeraju inat i smatraju da su poglavice plemena. Prijedlog o utišavanju zvonjave interpretiraju kao osobni napad i napad na svoj preveliki ego.
Probajte naći razumnu osobu blisku oltaru (skoro pa nemoguća misija) koja će pokušati umiliti župnika da prestane okolinu maltretirati preglasnom i prečestom bukom crkvenih zvona.
 

Ponovno kvaratno lupetanje zvona u Sigetu, Zagreb

11.02.2022
Odnedavno Crkva u Sigetu ZVONI SVAKIH 15min!!!!
Da stvar bude gora lukava skupina zvonara dosjetila se da randomizira trajanje, tip zvona, melodiju kao i zvuk samog zvona tako da se slučajno ne bi dogodilo da se naviknete i prestanete primjećivati njihov zvuk..


Užas.
 

19.09.2021
Živim pored crkve u Savskon gaju. Jutarnje zvonjenje u 7 sati svaki dan nepotrebno je i ometa san pa time i zdravlje.
Bilo bi odlično da se moze nekako zaustaviti, s i smanjiti zvuk općenito
a