problem buke imaju i:
pratite nas...

Župno pastoralno vijeće Trnovčica
Dekretom od 11. travnja 2000. (br. 1054/2000) zagrebački nadbiskup Josip Bozanić odredio je da se u svim župama Zagrebačke nadbiskupije osnuje, odnosno obnovi, Župno pastoralno vijeće, kako to predviđa Zakonik kanonskog prava. Nadbiskup je dao Smjernice, u kojima je odredio da se 14. svibnja 2000. u svim župama provedu izbori, te da župe svoj popis članova do 23. VII. 2000. pošalju na potvrdu Nadbiskupskom duhovnom stolu.

Za članove ŽPV-a mogu biti izabrane punoljetne osobe koje su primile sakramente kršćanske inicijacije. Trebaju se odlikovati uzornim kršćanskim životom, razboritošću, aktivnim sudjelovanjem u životu župne zajednice te biti spremne promišljati o pastoralnim pitanjima u crkvenom duhu. Predlaže ih župnik, izabire župna zajednica, a potvrđuje dijecezanski biskup. Svoju službu vrše besplatno.

Na službenim stranicama župe Trnovčica nije moguće pronaći niti popis članova Vijeća niti broj glasova koji su dobili niti kada je vijeće izabrano.

Objava tih podataka nije i ne smije biti tajna što se može vidjeti na službenim stranicama nekih župa u zagrebačkoj Nadbiskupiji:
zupajastrebarsko.hr
zupa-svkriz.hr
ali i puno detaljnije:
zupa-gospe-brze-pomoci.hr

Trebalo mi je skoro 6 mjeseci da uspijem saznati imena, nadam se da je popis potpun i unaprijed se ispričavam ako ima grešaka. Slobodno se javite i korigirati ću popis.

1. Ivan Matić
2. Marija Harapin
3. Slavko Gadža
4. Tomislav Hudiček
5. Ivan Burić
6. Luka Crnković
7. Marijana Biuk
8. Branko Milanović
9. Stipe Ljubas
10. Stjepan Pripeljaš
11. Mijo Stipić
12. Barbara Šafarić
13. Eda Šafarić
14. Ojdana Šarić
15. Zdenko Štifter
16. Luka Vidaković
17. Ivica Vujić
18. Jelena Vuković

Nadam se da neće ostati na ovome nego da će se ažurni popis objaviti na službenim župnim stranicama.

Ujedno molim članove Vijeća da na idućem sastanku pitaju nadležne zašto Udruzi ŽMŽ nije poslan službeni odgovor na službeno pitanje u vezi preglasnog i prečestog zvonjenja.