problem buke imaju i:
pratite nas...

24.09.2011
Poštovani!

Prije nekoliko dana vidio sam prilog na TV-u o problemu zvonjave na Trnovčici i u potpunosti podržavam stav da je svećenik pretjerao (uostalom isto je komentirao i don Ivan Grubišić u navedenom prilogu).
Živim na Malešnici u ulici Drage Ivaniševića i imam sličan problem, doduše ne od 6, već od 7 ujutro. Kod nas je najveći problem to što je zvonik niži od zgrada koje ga okružuju tako da se zvuk odbija od zgrada i stvara nesnosnu buku. Problem je pogotovo izražen ljeti kad su prozori otvoreni i kad je gotovo nemoguće razgovarati u stanu za vrijeme zvonjave.
Na prigovore susjeda svećenik je odgovorio (naravno s oltara, jedino je otamo i hrabar) da su svi koji se bune protiv zvonjave bezbožnici, komunisti i slične budalaštine. Kako li je samo lijepo bilo živjeti u mojoj ulici dok nisu završili izgradnju crkve....
Supruga i ja očekujemo dijete i iskreno ne znam kako ću reagirati ako mi dijete bude stalno plakalo zbog zvonjave. Nadam se da ćemo svi zajedno ipak uspjeti stati na kraj samovolji pojedinih župnika.
Pozdrav svima
Hvala na podršci.