problem buke imaju i:
pratite nas...

01.07.2012
• Zagreb Trnovčica
Lijepo je što imam zvona u kvartu i da otkucavaju puni sat, ali zvona su preglasna, osobito ono u šest koje me budi "na prepad" tj. šokom kako ritmom tako i glasnoćom, isto vrijedi za nedjelju kada očekujem zaista mir nakon bučnog tjedna, naime ne samo da do kasno u noć radim nego imam i lagan san, pa molim župnika da uzme u obzir sve stanovnike kvarta te pronađe riješenje tako da zaista svi živimo u miru.
Srdačan pozdrav, V.
--
Nisam u Trnovčici, ali sam u kvartu do..Ali svejedno redovno čujem zvonajvu crkve!! Maltertiranje u 6 ujutro, pa čak i vikendom stvarno nije uredu prema ljudima koji imaju samo nedjelju za odspavati malo duže!! Što je previše je previše! Žao mi je što sam zakasnila s potpisom peticije protiv zvonjave crkve u Trnovčici!
--
Živim u trnovčici oko 300 m zračne linije od crkve i mislim da je zvonjava pretjerano glasna iako volim zvona, trebalo bi naći neki kompromis (da se zvona malo utišaju ili buka smanji na pristojnu razinu i da ne zvoni svakih 15 min) jer ovakva zvonjava zaista zna biti iritantna. I slažem se da ovo nema nikakve veze s tim da li je netko vjernik ili ne već o poštivanju čovjekovog prava na mir što ovaj gospodin nema kao i dosta drugih stanovnika trnovčice.
--
Neki dan je naš "uvaženi" i vrli svećenik u jednoj kući di je bio rekao da zbog pritužbi na zvona namjerno ih neće stišavati i gasiti,već da kome smetaju neka iseli iz Trnovčice.
Moje mišljenje je da nek on iseli u Poljsku od kuda je i došao,imamo mi i hrvata svećenika dosta.
Nek seli tamo i tamo tjera inat a ne ovde.
A ovi što im zvona ne smetaju, svi i tako žive u zadnjoj ulici tamo
prema Branovečini.
Nek dođu ujutro u ulicu pokraj crkve pa da ih vidim.
A i tako vjerojatno nerade nigdje pa mogu spavati po cjele dane i nemaju djece u kući
--
Preglasna su zvona, iritantna do bola, užas !
Ako se vjera dokazuje bukom i budjenjem ljudi - to nema nikakvog smisla. To je nasilje ! Buka koja stvara antipatije prema crkvi !
Nadam se da ce sto prije prestati !
--
Jedna sam od onih koji žive blizu Keruma i doista mogu reći da ne čujem zvona, ne znam je li razlog tome što mi soba gleda na suprotnu stranu od crkve ili što čvrsto spavam... :) A doma imam člana obitelji koji već ima problema sa spavanjem, i znam koliko to čovjeku može zagorčati život, a da se zvona čuju tako glasno i kod nas, vjerojatno bih i sama pokrenula sličnu inicijativu. No poanta je svega da nismo svi isti niti jednako otporni na vanjske podražaje, a ovo što se događa je čista fizika. Ne možete vrijeđati gospodina koji se žali na buku iz čiste obijesti i ponosa na svoja nova zvona, ako ona njega ometaju u obavljanju normalnih životnih potreba. Još pogotovo jer nije jedini kojeg ta zvona smetaju. Što se mene tiče, ta zvona mogu zvoniti i samo nedjeljom ili svaki dan prije mise, ne moramo ih sad toliko često upotrebljavati da bi nam se "isplatilo" što smo toliko uložili u njih. I ne mogu vjerovati da se svi komentatori koji su kao pravi kršćani mogu ovako nekršćanski i nedemokratski ponašati. Kršite osnovna pravila i temelje kršćanstva. Sram vas bilo.
Susjed, imate moju podršku.
Jedna kompilacija komentara vezanih uz buku crkvenih zvona u Trnovčici.