problem buke imaju i:
pratite nas...

15.09.2011
Poštovani,
želim samo izraziti svoje osobno mišljenje... Molim Vas da mi ne zamjerite moj pogled na cijeli "problem"...

Smatram da svoj mir nećete pronaći u rješavanju "buke" crkvenih zvona te da Vaš problem "čuči" negdje puno dublje u nutrini Vaše duše. Čini se, što je i razumljivo, da ste svoj mir izgubili čim ste prekinuli onu istinsku vezu s Kristom, Živim Bogom, prisutnom u Euharistiji i vjernom življenju zapovijedi... Ne patroniziram i ne govorim da je to jednostavno i da to svi "vjernici" čine, no stvar je u "htijenju", nastojanju uvijek iznova biti bolji...

Biti vjernik podrazumijeva činiti ono što nam je sam Krist naložio činiti. Na Posljednjoj je večeri rekao: Uzmite i jedite... Uzmite i pijte... Ako ne činimo tako, ako se ne hranimo Kristom u svetoj Euharistiji znači da nismo vjernici - nismo "vjerni" onome što je Onaj po kome se zovemo vjernicima - od nas tražio... Stoga, ne bi bilo previše uputno pozivati se na to da ste "vjernik" i činiti ovo što sada čini, jer će Vas Gospodin na Sudnjem danu, kojem nitko neće umaći" upitati po čemu ste mu to bili "vjerni". Po tome što ste progonili Crkvu za života tražeći "miran život".... K tome na ovakav način?

Sv. Augustin kaže: Nemirno je srce moje dok se ne smiri u Gospodinu...

Upravo Vam to želim: "Smirite se u Gospodinu"... On Vas ljubi i čeka širom otvorenih ruku...

Cijenim vaše mišljenje.
To što je Krist naložio nema veze s onim što crkva radi meni.
"Idite u miru", "Mir s vama", "Mir svoj ostavljam, mir vam svoj dajem" u mojem slučaju su samo floskule, bezvrijedne riječi.

Vi potičite da budem poslušan katolik i vjernik. Crkva najbolje zna što je dobro za mene. Neka hvala. Ipak ja sam znam što je najbolje na mene.

Meni je žao što rijetko koji dušebrižnik ima volje pročitati sadržaj na ovom webu ili topice na forumima gdje su otvoreni.

NE PROGONIM CRKVU! AMEN!
Smetaju me preglasna i prečesta zvonjava.

Kome to nije jasno, ja mu stvarno ne mogu pomoći.