problem buke imaju i:
pratite nas...

Savski gaj, Zagreb, crkva Svetih anđela
Crkva u Savskom gaju je u neposrednoj blizini samih kuća. Prema informacijjama koje imam, buka je 80-90 dB(A). Treba još napraviti mjerenja i dokumentirati ih.Evo i snimke poziva na misu, razina buke je viša od 90 dB(A):
Ukoliko živite u blizini crkve u Savskom gaju slobodno ostavite svoj komentar. Hvala


ime i prezime (neće biti javno objavljeno):
 
e-mail (neće biti javno objavljen):
 
pritužba:

upiši ŽELIM MIRAN ŽIVOT zbog zaštite od robota (može i malim slovima):26.11.2014
Živim nekih 100-njak metara zračne linije od crkve i maltretiranje bukom zvona ujutro u 7 sati je svakodnevno, a pogotovo je iritantno ljeti kada su prozori otvoreni!

Jednako je iritantan i poziv na misu nedeljom. Mislim da bi po istoj logici ja mogao recimo u 6 ujutro pored crkve parkirati auto, otvoriti sva vrata i na najglasnije puštati recimo ACDC, zar ne?
.
 
11.05.2014
Nevjerojatno je do koje granice može sezati ljudska glupost dokaz je ta zvonjava koja ne znam kome i čemu služi u služi u smislu forsiranja glasnoće. Dežurni bogomoljci koji stalno vise pred oltarom bi trebali biti svijesni da neki od nas i rade i da im je potreban odmor i da žive od rada ,a ne od zvona,nažalost mi obični ljudi ne ubiremo novce na račun te zvonjave.

Zanimljivo je da samo oni koji propovijedaju Boga,mir i poštenje najmanje ga zastupaju svojim postupcima.
Sjetite se što je Isus napravio s prvim banksterima u jeruzalemskom hramu.
Zar nije Isus govorio "mir s vama"..u kakav kontekst se uklapa ta neartikulirana buka koja bi trebala simbolizirati prisutnost kršćana ?

Ovi naši današnji svećenici su zastranili u smislu onoga što obnašaju i propovijedaju. Nikakva buka zvonjave me neće natjerati u crkvu dok ne vidimo da oni svojim primjerom svjedoče Boga.

Nama propovijedaju siromaštvo,mir i spokoj dok se monogi od njih (čast izuzecima) istovremeno okružuju svim udobnostim koje pruža zemljaski život i onda me još usput maltertiraju lupanjem metala.

Definitivno sam za crkvenu zvonjavu koja su dio našeg kulturnog identiteta i naslijeđa,ali ovo što se događa u Savskom Gaju je iživljavanje i maltretiranje i primjer čistog talibanskog idiotizma.
Obiđite malo manja mjesta i snimite ugodan zvuk zvona pa ju prenesiti u gradsku sredinu.

Ovo što sad imamo u gradu je najava hajke predstojeće turske opasnosti koju su nekad zvona najvljvala ili čak nekakave poplave možda

Pa nije ovo 1683 i da turci navaljuju iz Beča pobogu.

Baš me zanima što bi papa Franjo rekao na ovo koji odaje primjer normalnog čovjeka za početak


.
 
11.05.2014
Pozdrav.
Komentar na buku. Obični brdjanski talibanizam. Zivot proveo uz kapelicu. Nedavno doselili u Trokut. Ta buka je nepdnošljiva od tih raštimabih zvona, Jebem im majku svaki dan. Brđanski idiotizam u gradu. Fuj.
.
 
01.10.2013
mislim da bi buka zvona morala biti još mnogo jaća možda bi probudila one koji spavaju misleči da im Bog ne treba.Svima kojima smeta buka,kako je ono zovu,a nije buka nego blagoslov,želimo da ih taj blagoslov dotakne i da se obrate Bogu koji ih zove.
???
 
31.03.2013
a što te ne smeta vlastita savjest koja ti zvoni jače od tih 90 decibela nego kad se zbroji dnevno par minuta crkvenih zvona. Trebaju vam malo jače zvonit da se probudite i budete svijesni, nisu to cajke ili neka beznačajna sranja za čovijeka
.
 
07.01.2013
Eto kao što je već i navedeno, preko tjedna je još izdržljivo ali vikendom kad počne zvonjava, nema smisla.
crkva Savski gaj