problem buke imaju i:
pratite nas...

17.02.2013
Poštovani,

živim u Šandorovcu u Međimurju (nedaleko od Varaždina). Svako jutro dan za danom budi me crkveno zvono (tj. snimljen zvuk) koje zvoni - vjerovali ili ne - u 5 sati ujutro. Ne smeta mi toliko zvonjava u podne i navečer u 20h, ali u 5h ujutro je stvarno NEPODNOŠLJIVO. Živim pored kapelice, 200m od nje. Ometa mi san, zbog ranog buđenja (nakon kojeg ne mogu više zaspati) loše sam volje cijeli dan, umorna, mislim čak da lagano već i depresivna. Mislim da imam neke vrste traume. Prije spavanja razmišljam o tome da li ću se uspjeti naspavati ili ću opet sjediti u kuhinji od 5.00 i čekati da počne dan.
S obzirom da prema Zakonu o zaštiti od buke noć traje do 7 sati - U smislu ovoga Zakona dan traje 12 sati, od 7 do 19 sati, večer traje 4 sata, od 19 do 23 sata, a noć traje 8 sati, od 23 do 7 sati - da li je moguće nešto poduzeti? Kome da se obratim?
Neka zvoni ako se ništa ne može učiniti po tom pitanju, ali neka mi ne zvoni u NOĆI U 5 SATI (ako je dan počinje u 7, neka zvoni u 7... bar 2 h više spavanja).

Srdačan pozdrav!
.