problem buke imaju i:
pratite nas...

Malešnica, Zagreb, crkva Bezgrešnog začeća BDM
Ukoliko živite u blizini crkve u Malešnici slobodno ostavite svoj komentar. Hvala

Ovo se zvono oglašava svaki dan, 5 puta dnevno, u 7:00, 12:00, 17:00, 18:00 i 19:00. Buka je preko 78 dB(A).
ime i prezime (neće biti javno objavljeno):
 
e-mail (neće biti javno objavljen):
 
pritužba:

upiši ŽELIM MIRAN ŽIVOT zbog zaštite od robota (može i malim slovima):28.12.2017
Živim nasuprot crkvenog zvona crkve BDM na Malešnici...zimi još nekako,ali ljeti je neizdrživo od buke zvona.Kao da mi je u stanu. Zanima me da li će se po tom pitanju nešto poduzeti...i ja sam vjernik ali mislim da nije u redu da zvono toliko glasno udara...tko želi u crkvu - ne mora ga zvono prizivati...
.
 
24.12.2012
Iskreno poštujem običaje vjernika bez obzira na vjeroispovjest. Međutim, crkvena su zvona potpuno besmislena i jedino služe da nerviraju narod.
Naime, ona su u crkvenu svakodnevicu uvedena u srednjem vijeku a svrha im je bila da ljude tog vremena obaviještava o svakodnevnim aktivnostima. Jednostavno, u to vrijeme nije bilo satova pa je ljude trebalo obavijestiti da je vrijeme buđenja, mise, da je izbio požar, da je opasnost u blizini, da se netko ženi itd.
Danas, kada apsolutno svatko od nas ima bilo kakav sat - u mobitelu, na nekom zidu ili na ruci - i kada je potrebno obaviještavanje o vremenu s preciznošću od barem jedne minute, zvona služe samo da nerviraju nesretnike koji bi malo spavali ili se odmorili od svakodnevne buke.
Osobno ne bih imao protiv malo zvonjave u vrijeme posebno važnih blagdana kao što su Uskrs i Božić - to bi čak dobrinjelo ugođaju. Ali ovo uporno maltretiranje nesretnika koji stanuju u blizini neke crkve pokazuje da je crkva izgubila dodir s vremenom u kojem živimo i da im baš nije previše stalo do živčanog mira svojih vjernika. Crkva je zvonjavu crkvenih zvona svela na agresivan, jeftin iritantan marketing.
.