problem buke imaju i:
pratite nas...

17.09.2011
Poštovani,

bez obzira na navedeno da se ime i prezime, te mail neće javno objavljivati, mislim da mogu otvoreno stati iza svog stava o ovoj temi (problemu).
Slično kao i autor bloga, odrastao sam u zagrebačkom kvartu gdje se također nalazi krasna stara crkva - Sv. Barbara u Gornjem Vrapču. Crkva dominira u udolini okruženoj brežuljcima obroncima Medvednice na kojima su izgrađene uglavnom obiteljske kuće (no dobro, to se zadnjih godina dosta mijenja :) Svećenici (jezuiti) iz tog razdoblja - Rudi (rođeni Slovenac, 'lj' i 'nj' mu nikada nisu išli :) Mato (vrlo praktičan i blizak ljudima) te još jedan izrazito duhovan orguljaš Dario. Također sam kao klinac u raninm osamdesetima pohađao više-manje redovito pohađao vjeronauk u crkvi i tamo obavio sve sakramente, uključujući i vjenčanje. Čak je i godina rođenja vrlo blizu autorovoj..

No, idila prestaje kada se u današnjoj zajednici imalo kritizira nešto vezano s crkvom. Tako je i sa zvonjavom: glasno i dugotrajno buđenje u 6:00, svaki puni sat 4 udarca plus odbrojavanje te svakih 15 minuta po jedan do tri udarca. Nekad mi to ne smeta, ali ponekad taman prije nego utonem u san, dođe 'kvarat'. I ako ne uspijem zaspati do sljedećeg, stvar se ponavlja..

Moj prozor spavaće sobe ima noću krasan pogled na osvjetljeni toranj crkve, koji je udaljen cca. 200-300 m zračne linije. I zvuk se izvrsno prenosi kroz vrapčansu udolinu. Pitam se, kako li je tek ljudima u neposrednoj blizini crkve? Ili je samo moja vjera tako slaba...?
Hvala na podršci.