problem buke imaju i:
pratite nas...

02.04.2015
Buka crkvenih zvona svakako predstavlja objektivan javno zdravstveni problem. No, obzirom da se radi o crkvi, tesko da ce se ista promjeniti. Crkva je uvijek bila povlastena (ako ne placaju porez zasto da se onda stisaju), pa tako i po ovom pitanju.
Svako zeli svoj mir, pa tako i biskup Ivas (slucaj ljeto 2014), no sami ne bi slucajno htjeli zadovoljiti uvjete koje ostali smrtnici zadovoljavaju, te placaju troskove istog.
S druge strane, kada do zalbe dodje, onda nastupaju korumpirani i nesposobni inspektori. Ne bi bio prvi slucaj gdje inspektor iz svojih interesa utjece na rezultate tvrtke koja utjece na mjerenja (ucjene tipa: necete vi vise ovdje ista mjeriti, izgubit cete ovlastenje ako... i sl). Takodjer postoje i inspektori koji odbijaju i prihvacaju rezultate strucnih ustanova po vlastitim nahodjenima i tumacenjima (eno u Vinkovcima onaj glavni sanitarni je jedan takav), pa ljudima koji se zale govori "...ma ajde sto ti smeta tih par decibela".
Inace, ne znam da li je itko uocio, sanitarni inspektori NISU kompetentni za poducje zastite od buke ili akustike. U Narodnim novinama 91/07 pise koje struke uopce mogu pristupiti polaganju tog strucnog ispita, no njihovih struka tu NEMA.
.