problem buke imaju i:
pratite nas...

Bokanjac, Zadar, crkva sv. Šimuna i Jude Tadeja
Ukoliko stanujete u Bokanjcu u Zadru, slobodno ostavite komentar.

Ovo je poruka koju sam dobio:
Ja živim u predgrađu Zadra, dakle ne u selu nego u rubnom dijelu grada. Zvono redovito zvoni u 5 ujutro. Nekoliko puta je zvonilo punih 14 minuta, a redovito minimalno 3. Toliko je glasno da me redovito "rasani" iliti prene iz sna, a stanujem nekih 200-300 metara (ako ne i više?) od crkve. Najbolje je što u neposrednoj blizini, dakle na 20-ak metara od crkve stanuju obitelji s malom djecom.
Evo za početak: slobodno na listu s lijeve strane pod "problem buke imaju..." uključite Bokanjac - Zadar. Moje iskustvo je opisano.

ime i prezime (neće biti javno objavljeno):
 
e-mail (neće biti javno objavljen):
 
pritužba:

upiši ŽELIM MIRAN ŽIVOT zbog zaštite od robota (može i malim slovima):15.08.2015
Živim u dijelu grada Zadra koji se zove Arbsnasi 20 metara od crkve danas je 15/8. - Velika gospa prvo zvono počelo luncijati u 5 i 58 i lupalo punih 10 minuta. Danas će zvoniti barem 30 puta u ukupnom trajanju od barem 2 ure. A mnogi ljudi u ove ljetne dane se pokusavaju baviti turizmom da bi ili mogli preziviti ili školovati djecu... Tko nam moze pomoci oko ovog terora crkvenih zvona???
Možda bi pomoglo da svi predjemo u Jehovne svjedoke jer se nadam da kod njih nema ovakvog terora....
,
 
18.11.2012
Korčula, selo Lumbarda na istočnoj strani otoka. Novi zvonik s početka 90tih na vrhu najvišeg brežuljka u selu. Zvonjava u 6 ujutro oko 3 min oko 160 udaraca. Kada je mirno vrijeme čuje se i na 500 m dovoljno za razbuđivanje. Oko zvonika dosta kuća za iznajmljivanje ljeti. Buđenje usred ljeta u 6 sati gotovo nužno. Turisti ojađeni, bježe. Župnik je na pritužbe odgovorio da je to običaj, pa je pitao vjernice u crkvi da li to njima smeta. Kako su rekle da je to njima dobro, zvonjava se nastavlja. Obzir, sućut, razumijevanje drugih, suživot, osjećaj za bol bližih? Ne u našoj župi.
.